Vandaag kloppen wij aan bij… Jos

23-03-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Mariska. Vandaag gaan we langs bij Jos, onze creditmanager.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit? (Selfie!)

Ik heb op onze bovenste woonlaag een waar kantoor waar ik kan thuiswerken. Echter door een kapotte harde schijf werk ik momenteel aan de eettafel in de woonkamer op de laptop van mijn vrouw. De slingers hangen er nog van mijn verjaardag afgelopen woensdag. Een beetje raar wel, een verjaardag zonder verdere visite. Maar ik heb prachtige tekeningen en leuke cadeaus van mijn vrouw en de kinderen gekregen.

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Mijn kinderen Jan Willem (8 jaar) en Marleen (5 jaar) zijn momenteel thuis. Mijn vrouw werkt als toezichthoudend dierenarts voor de NVWA en is op haar werk. De kinderen maken nu huiswerk en gedragen zich naar de omstandigheden keurig. Ik ben trots op ze. Ik laat ze in de tuin spelen, want ze spelen op dit moment verder niet buiten met veel andere kinderen. Even pas op de plaats maken, want de scholen zijn niet voor niets dicht. Mijn zoon vindt het maken van foto’s ontzettend leuk. De foto die je hier ziet is dan ook door hem gemaakt.

Hoe houd jij jezelf fit?

Thuis hebben wij, ook op de bovenste woonlaag, twee hometrainers. Een fiets en een crosstrainer. Daarnaast heb ik nog een bankdruk-apparaat en een paar dumbell sets. Normaal gesproken sporten wij buiten de deur, nu doen we dit lekker thuis. Ik moest de apparaten wel even afstoffen :-).

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Bewegen kan heel goed thuis. Als je een bak koffie zet, of als je even naar het toilet moet, loop dan even naar zolder, en weer terug. Probeer dit elk uur even te doen. Zo blijf je toch in beweging. Je kuitspieren kun je heel goed trainen op de trap: ga op de onderste trede van de trap staan met het voorste deel van je voet op de onderste trede. Laat jezelf zakken (maar blijf gestrekt) en ga vervolgens op je tenen staan. Herhaal dit, langzaam zakken en snel omhoog. Begin maar eens een minuut en bouw dit dan op!

Bij wie klop jij aan?

Morgen klop ik aan bij Joost Keijer.