Vandaag kloppen wij aan bij… Joost

24-03-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Jos. Vandaag gaan we langs bij Joost, één van onze consultants inkomen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit? (Selfie!)

Mijn thuiswerkplek is een ware flexplek. Mijn vrouw (Eline) werkt momenteel ook thuis vanuit een kantoorruimte in de tuin. Op vrijdag werk ik daar thuis, maar nu dus aan de eettafel in de woonkamer. En dat is dankzij de goede faciliteiten vanuit Nedasco perfect. Een laptop op wat tijdschriften, maar samen met een tweede scherm, toetsenbord en een muis werkt het prima.

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Naast mijn vrouw is dat onze hond Luna. De hond zit het liefst de hele dag op schoot, maar dat mag alleen als ze meedraait in de telefoon :-). Aangezien wij de luxe hebben dat we in aparte ruimten werken, kunnen we gefocust thuiswerken en los van af en toe samen een kopje koffie/thee drinken zien we elkaar dus niet. Op dit moment merk ik dat ik wat eerder begin dan normaal, aangezien er geen reistijd is kan ik direct aan de slag!

Hoe houd jij jezelf fit?

Sowieso probeer ik net als op kantoor regelmatig even op te staan en dan rondje te lopen in huis. Verder benut ik de extra tijd (en om lekker buiten te zijn) door iedere dag 45 minuten hard te lopen of te fietsen. Maandag heb ik dat gedaan in de lunchpauze, ben je in de middag helemaal fit! En uiteraard vitaliteit is nu belangrijker dan ooit! Dus wie o wie begint de online plank challenge of 5k challenge? ;-)….

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Zorg voor afwisseling, maar probeer, in hoeverre de thuissituatie dat toelaat, ook werktijd en privétijd gescheiden te houden. En last not but least, zorg dat je in verbinding blijft met je collega’s en met de klanten en vergeet vooral de menselijke kant niet. Door bijvoorbeeld de simpele vraag te stellen: Hoe gaat het met je?

Bij wie klop jij aan?

Ik klop aan bij Jerfaas van de Water.