Vandaag kloppen wij aan bij… Jerfaas

06-04-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Joost. Vandaag gaan we langs bij Jerfaas, onze senior marketeer.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit? (Selfie!)

Mijn thuiswerkplek is best basic maar volstaat voor mij. Ik werkte af en toe al thuis en met een goede laptop, een goede bureaustoel en mijn mobiel heb ik alles om mijn werkzaamheden goed te kunnen doen. Op zolder heb ik een aparte plek ingericht waar ik (redelijk) rustig kan zitten. De dag start ik meestal rond 6.30 uur beneden aan de bar in de keuken. Dan zitten de kinderen lekker aan een broodje en kan ik alvast het nodige doen.

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Thuis zijn wij met z’n 5-ven in totaal: mijn vrouw Wendy en mijn 3 kinderen Roaz (6 jaar), Fenne (4 jaar) en Tibor (1 jaar). De ruimte in huis hebben we aardig goed verdeeld, na het ontbijt ga ik naar mijn ‘kantoor’ op zolder. De kinderen krijgen dan eerst thuisschool in de woonkamer en spelen daarna buiten tot aan de lunch. Het weer werkt in deze periode gelukkig goed mee tot nu toe!

Lunchen doen we gezellig samen. Dat is toch wel een voordeel van met z’n allen thuis zijn. De jongste gaat daarna naar bed en dat geeft ons beide ruimte om wat werk te doen. In de middag zorg ik dat ik ook wat tijd heb voor de kinderen zodat Wendy wat kan werken. Want ondanks dat het Oude Ambachten & Speelgoed Museum waarvoor ze werkt nu dicht is, wordt er hard gewerkt aan de toekomst en het behoud van het museum. De eerste week thuis was nog even wennen, maar we hebben de draai aardig gevonden in huis. En gelukkig maar, want we hebben nog wel wat weken te gaan.

Hoe houd jij jezelf fit?

Deels houden de kinderen me wel fit en beweeg ik thuis toch meer dan normaal op kantoor. Ondanks alle drukte probeer ik 2 à 3 keer per week even een rondje hard te lopen. Ook heb ik op zolder nog een ruimte met wat gewichten en een sportbankje. Deze staan al een tijdje stof te vangen maar wil ik binnenkort toch ook gaan gebruiken op de dagen dat ik geen rondje ren.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Met jonge kinderen is het thuiswerken best een uitdaging, mijn tip is dan om goede afspraken te maken met zowel de kinderen als met je partner. Maar maak je ook niet te druk als het even niet lukt zoals je het bedacht hebt. Zelf heb ik mijn dagschema ook aangepast, ik ga vroeger naar bed dan normaal en sta dan bijtijds op om zo al vroeg het nodige werk te kunnen doen. Dat zorgt voor ons in huis voor een betere balans op de dag.

Verder is mijn tip om vooral te denken in mogelijkheden. Probeer zakelijk je modus te vinden, met Skype, Zoom en andere middelen kun je alle afspraken en overleggen op afstand ook gewoon laten doorgaan. Het is wat onwennig wellicht maar het werkt uiteindelijk super.

Ook privé moet je er het beste van zien te maken. Zo hebben we een recept gedeeld met vrienden en hadden we gisteravond allemaal hetzelfde gerecht gekookt. Met Zoom (videobellen) hebben we toen gezellig ‘samen’ gegeten. De volgende borrelafspraak staat inmiddels ook. Het is anders, maar met wat creativiteit zijn er nog volop mogelijkheden

Bij wie klop jij aan?

Ik klop aan bij Laura van de Steeg.