Vandaag kloppen wij aan bij… Henriko

20-04-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Wai Fai. Vandaag gaan we langs bij Henriko, medewerker schadeverzekeringen particulier.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Sinds 2 weken wonen wij in ons nieuwe huis in Putten. Zelf ben ik gewoon beneden aan de keukentafel aan het thuiswerken. Gelukkig kan ik met 2 schermen werken. Op het ene scherm werk ik op een systeem dat wij veel gebruiken, op het andere scherm werk ik op NSN.nl. Lekker muziekje aan en knallen maar!

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Ik deel ons nieuwe huis samen met mijn vriendin Caroliene. Zij werkt in een kledingzaak in Putten en die zijn tot zover gewoon open gebleven. Wel heeft ze wat aangepaste werkuren gekregen, dus daardoor zit ik gelukkig niet hele dagen alleen. Door mijn thuiswerk-weken ontbijten we wel, voor het eerst, op het gemak samen. Erg gezellig!

Hoe houd jij jezelf fit?

Aangezien wij net een verhuizing erop hebben zitten van 5 weken, pakken wij zelf juist even onze rust. In mijn pauze loop ik vaak wel even een rondje. Wat ik ook doe om tijdens een thuiswerkdag gefocust te blijven, is een paar keer per dag naar zolder lopen. Daar hangt een dartbord waar ik dan even wat pijltjes gooi, de pijlen weer uit het plafond trek, en waarna ik weer rustig aan het werk kan gaan. Vanaf dit weekend gaan we aan de gang met de nieuwe tuin, dus beweging genoeg!

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Genieten van de mooie momenten die deze tijd met zich meebrengt.

Bij wie klop jij aan?

Persoonlijk ben ik heel erg benieuwd hoe Bas Jongboer er deze dagen bij zit.