Moet je een robotmaaier verzekeren?

23-04-2019

Een robotmaaier is voor veel bedrijven en particulieren een uitkomst. Maar hoe zijn ze te verzekeren en hoe groot is het risico dat ze gestolen worden?

Wat is er gedekt?

Een robotmaaier is meestal via de inboedelverzekering verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Maar niet altijd, lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden door.

Wat er gedekt is, verschilt per maatschappij:

  • Een aantal maatschappijen heeft het verzekerde bedrag gemaximeerd;
  • Doorgaans geldt als voorwaarde dat de diefstal vanuit huis heeft plaatsgevonden;
  • De maaiers zijn dus niet verzekerd als ze uit de tuin worden gestolen;
  • Een aantal maatschappijen kennen een buitenshuisdekking en/of een extra dekking voor in de tuin;
  • Zevenwouden en a.s.r. bieden nog extra dekkingsmogelijkheden. Hieronder vallen o.a. dekking bij diefstal buiten in de tuin en beschadiging.

Hoe groot is het risico dat een robotmaaier wordt gestolen?

Diefstal van robotmaaiers komt gelukkig zelden voor. Want zelfs als iemand gemakkelijk een tuin kan binnendringen, heeft het weinig zin de robotmaaier te stelen. De robot functioneert meestal niet zonder het station en voor de installatie en het in bedrijf stellen van het station moet een expert ingeschakeld worden. Dit geldt ook voor het werkgebied dat aan de robot is toegewezen.

Vragen?

Heb je nog vragen over dekkingen en premies voor robotmaaiers? Neem dan contact op met de afdeling Brand/Varia op telefoonnummer 033 – 46 70 960 of per e-mail via acc.brandparticulieren@nedasco.nl.