Over de afdeling Niet-volmacht

16-12-2019

Sommige risico’s kunnen om diverse redenen niet in de volmacht gesloten worden, de afdeling niet-volmacht is er om die risico’s onder te brengen. Veelal zijn dit bijzondere risico’s zoals taxi’s en duurdere auto’s of vrijstaande woningen met een rieten kap. Alle mutaties en wijzigingen die vanuit de maatschappij worden ontvangen, worden door niet-volmacht goed geregistreerd en eventuele documenten worden naar je doorgestuurd.

In toenemende mate moet de afdeling niet-volmacht een aanvraag of mutatie doorvoeren op het portaal van een maatschappij. Voorbeelden hiervan zijn De Vereende en De Noorderlinge. Om jou als adviseur beter van dienst te zijn, is de afdeling bezig de maatschappijen die aanlevering uitsluitend via Nedasco willen, in kaart te brengen en daar afspraken mee te maken. Vooralsnog kun je bij de meeste maatschappijen rechtstreeks contact opnemen via mail of telefoon. Op het vernieuwde Nedasco ServiceNet staan de maatschappijen waar Nedasco een agentschap van heeft.

Aan de rechterkant vind je ‘ Ondersteuning > Productaanbod’. Klik op het onderwerp Productaanbod.

Let op: zet geen filters aan in het linker gedeelte.

Klik op ‘Maatschappijen’. Je ziet dan een aanbod van maatschappijen op alfabetische volgorde verschijnen.

Je kunt nu de gewenste maatschappij kiezen bij ‘Bekijk Maatschappij’, bijvoorbeeld De Vereende.

Onder ‘Bekijk maatschappij’ zie je het aanbod van producten. Bij het gewenste product kies je rechts Aanvraagprocedure. Deze verschilt per maatschappij/product.

Je ziet de aanvraagprocedure stap voor stap uitgelegd. Ook zie je uitgebreide informatie over de maatschappij, aanvraagformulieren en contactgegevens.

Wat doet de afdeling niet-volmacht nog meer?

De afdeling niet-volmacht beantwoordt graag jouw vragen per telefoon en/of e-mail en verzorgt de papieren en digitale post voor niet-volmachtpolissen. Daarnaast verzorgt de afdeling de prolongatie en controle van de rekening courant, boekingen van provisie en soms premie voor niet in volmacht lopende polissen. Ook voor een intermediairwijziging kun je bij de afdeling niet-volmacht terecht.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je de afdeling Niet-volmacht bereiken op telefoonnummer: 033-46 70 940 of via nietvolmacht@nedasco.nl. Voor intermediair wijzigingen: imw@nedasco.nl.