Nieuwe certificatieregeling BORG: welke beveiligingsbedrijven zijn gecertificeerd?

30-07-2021

In het kader van de nieuwe certificatieregelingen en splitsing in BORG-B en BORG-E, zijn er inmiddels drie bedrijven gecertificeerd om bouwkundige beveiliging te mogen uitvoeren volgens de nieuwe regeling. Toch mogen, door de overgang naar de nieuwe regelingen, ook de andere BORG bedrijven bouwkundige beveiligingsmaatregelen blijven uitvoeren tot medio 2022.

Op de site van het CCV zijn meer bedrijven te selecteren dan de drie bedrijven die aan de nieuwe BORG-B regeling voldoen.

Alle BORG inbraakbeveiliging
BORG technisch beveiligingsbedrijf (440 bedrijven): Deze bedrijven mogen tot medio 2022 zowel bouwkundige als elektronische beveiligingsmaatregelen in alle risicoklassen uitvoeren.

BORG alarminstallateur (5): Deze bedrijven mogen tot medio 2022 alle maatregelen in risicoklasse 1 en 2 uitvoeren en elektronische beveiligingsmaatregelen in alle risicoklassen.

BORG bouwkundig beveiligingsbedrijf (11): Deze bedrijven mogen tot medio 2022 bouwkundige beveiligingsmaatregelen uitvoeren in alle risicoklasse.

nieuw BORG bouwkundig beveiligingsbedrijf (3): Deze bedrijven zijn volgens de nieuwe certificatieregeling gecertificeerd om alleen bouwkundig beveiligingsmaatregelen te mogen uitvoeren.

nieuw BORG elektronisch beveiligingsbedrijf (38): Deze bedrijven zijn volgens de nieuwe certificatieregeling gecertificeerd om alleen elektronische beveiligingsmaatregelen te mogen uitvoeren.

De nieuwe regeling is nog niet zo lang van kracht. Daarom zijn veel beveiligingsbedrijven nog niet volgens de nieuwe certificatieregelingen gecertificeerd. Daarnaast zijn ze ook afwachtend, omdat hun certificaat nog tot medio volgend jaar geldig is. Het is de bedoeling dat er straks een groot aantal beveiligingsbedrijven zowel BORG-B als BORG-E gecertificeerd zijn.

 Ben je gewend om naar een beveiligingsbedrijf in de buurt te gaan? Houd er dan rekening mee dat ze niet allemaal gecertificeerd zijn. Dit kan gevolgen hebben voor de dekking op een schade van jouw klant.