Nieuw: Xpert Suite App voor verzuim

23-08-2023

Om ons proces rondom claims te verbeteren, hebben wij recent de Xpert Suite App geïntroduceerd. Werkgevers zijn hiervan op de hoogte gesteld via een e-mail. Via deze weg informeren we jou over de functionaliteit van de app. Hieronder lichten we de voordelen en mogelijkheden van de app verder toe. Vervolgens wijzen wij op een aantal huidige verbeterpunten van de app.

Makkelijker verzuim- en betermeldingen doen

Werkgevers kunnen verzuim- en betermeldingen nu via de app regelen. Een verzuim- of betermelding doen kan hierdoor sneller. Inloggen op de app is namelijk sneller dan inloggen op de website van Xpert Suite. Een mobiele telefoon is bijna altijd binnen handbereik. Dit kan uitkomst bieden als een laptop of computer dat even niet is. Daarnaast kan het op tijd doorgeven van meldingen een stressfactor zijn. Met de app is een verzuim- of betermelding snel gedaan.

Inzicht in lopend verzuim

Naast het indienen van ziek- en betermeldingen, biedt de app inzicht in de duur van het verzuim van een werknemer. Dit inzicht kan erg waardevol zijn voor werkgevers. Het helpt hen om eventuele stappen te zetten voor de re-integratie van de zieke werknemer.

App als verificatiemiddel

Logt de werkgever in op de website van Xpert Suite? Bijvoorbeeld om het volledige dossier van een zieke werknemer in te zien? Dan moet hij zijn account verifiëren. Dit kan nu ook met de app. Voorheen kon de werkgever zijn account alleen verifiëren met een SMS-code.

Verbeterpunten

De app werkt in sommige situaties nog niet zoals het hoort. Wij zijn hiervan op de hoogte en werken hard aan een oplossing. Het gaat om de volgende punten:

  • Om de app te koppelen, moet de werkgever (in stap 6) een QR-code scannen. Helaas krijgen sommige werkgevers hierbij een foutmelding (missing parameters). Er is op dit moment nog geen oplossing voor het probleem, maar er wordt hard aan gewerkt.
  • Het kan voorkomen dat oud-werknemers nog zichtbaar zijn in de app. Dit is ooit aangezet bij de website van Xpert Suite. Door middel van een update van de app hopen wij dit op te lossen.

Gebruikmaken van de app?

De werkgever dient de app eenmalig te koppelen via de website. De benodigde stappen voor deze koppeling worden hier uitgelegd: XS verzuim app koppelen in 6 stappen.

De Xpert Suite app is te downloaden via de Play Store (Android) of Apple Store (iOS).

Wij hopen dat deze app het melden van ziekte en herstel makkelijker maakt voor de werkgever. Een eerste stap naar het vereenvoudigen van het claimproces is gezet!

Vragen?

Neem gerust contact op met onze afdeling Inkomen Acceptatie via 033 – 46 70 860 of acc.inkomen@nedasco.nl.