Nieuw bij Nedasco: Inkomendashboard speciaal voor adviseurs

23-02-2022

Het Nedasco Inkomendashboard staat live! Met het Inkomendashboard kun jij jouw inkomensadvies (verder) professionaliseren én inspelen op jouw veranderende rol als adviseur. De behoefte van jouw relatie verandert, doordat de schadelast in de inkomensmarkt toeneemt. Eerder was het vergelijken op premie en voorwaarden het belangrijkst. Nu wordt inzicht in de ontwikkeling van verzuim steeds belangrijker.

Gesprekspartner voor beheersen schade
Met het dashboard kun jij een nog waardevollere gesprekspartner zijn voor jouw relatie. Je kunt een partner zijn bij het beheersen van de schade. Het dashboard geeft je inzicht in de ontwikkeling van het verzuim bij de werkgever en je kunt het monitoren. Zie je dat het verzuim toe- of afneemt? Dan kun je proactief je relatie benaderen en advies geven over de verzekering. Bijvoorbeeld: een werkgever heeft minder verzuim vergeleken met andere jaren en andere bedrijven in de sector. Dan kan je overwegen om de wachtdagen en het eigen risico aan te passen.

Wat staat er in het dashboard?
Het dashboard geeft je inzicht in:

  • aantal ziekmeldingen in een periode;
  • gemiddelde verzuimduur per periode;
  • verzuimpercentage per maand en per leeftijdscategorie;
  • vergelijking van het verzuimpercentage met het gemiddelde verzuimpercentage in de sector (benchmark).

Voordelen voor jouw relatie
Als adviseur geef je jouw relatie meer inzicht in het verzuim en betere stuurinformatie. Jouw relatie kan daardoor eerder effectieve voorzorgsmaatregelen treffen, specifieker aan herstel werken of advies vragen bij de arbodienst of casemanagementbedrijf.

Verdere ontwikkelingen
We blijven het Inkomendashboard doorontwikkelen. De komende maanden gaan we deze punten ontwikkelen en toevoegen:

  • het maken van een pdf van het rapport;
  • het ontvangen van een alert als het verzuim bij de werkgever met een bepaald percentage toe- of afneemt;
  • het verkrijgen van inzage in de premie versus de uitbetaalde schade (SrVP).

Bekijk het Inkomendashboard of ga gelijk aan de slag
Wil je gelijk aan de slag voor jouw relatie? Dat kan! Maak direct een rapport. Als je meer wilt weten over hoe het Inkomendashboard werkt, kun je het instructiefilmpje bekijken.

Let op: de rechten van het dashboard zijn alleen toegekend aan de gebruikersbeheerders.

Meer informatie
Ben je nog niet aangesloten bij Nedasco, maar wil je graag een kijkje nemen op het Inkomendashboard? Wij staan voor je klaar! Neem dan contact op met jouw klantteam.