Start naverrekening inkomens- en schadeverzekeringen 2020

15-02-2021

Voor zowel inkomens- als schadeverzekeringen vragen wij werkgevers en bedrijven jaarlijks naar diverse gegevens. Wij hebben die gegevens nodig om de definitieve premie van het afgelopen jaar en/of de voorlopige premie voor het komende jaar vast te stellen.

Wanneer en hoe informeren wij jouw relatie?

Wij willen in het tweede kwartaal 2021 de eerste relaties aanschrijven met het opgaveverzoek. Het bericht wordt verzonden zoals jij en je relatie dat van ons gewend zijn. Gaat de correspondentie normaal via de post? Dan gebeurt dat ook met de correspondentie over naverrekening. Krijgt jouw relatie de correspondentie altijd digitaal? Dan geldt dat ook voor het bericht over naverrekening. Als de correspondentie via jouw kantoor verloopt (voor 3000- en 4000 agentschappen), dan ontvang jij de correspondentie en neem je voor het opgaveverzoek zelf contact op met je relatie.

Gegevens digitaal aanleveren

Ook dit jaar kunnen de gegevens digitaal aangeleverd worden via Nedasco.nl/naverrekenen. Jouw relatie ontvangt een bevestiging met een kopie van de ingevulde gegevens. Deze ontvangstbevestiging is ook voor jou zichtbaar via NSN. Heeft jouw relatie zowel zakelijke als inkomensverzekeringen? Dan vragen wij je vriendelijk de opgave tweemaal in te dienen. Voor de naverrekening van de inkomensverzekeringen hebben wij namelijk andere gegevens nodig.

Zijn er verkeerde gegevens opgegeven? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dan zetten wij de opgave opnieuw open voor jouw relatie. Zo kunnen wij de naverrekening zo snel mogelijk verwerken.

Hoe worden deze gegevens verwerkt?

Jouw relatie ontvangt van ons een opgavebevestiging met een kopie van de opgave. De opgave wordt door ons gecontroleerd en bij akkoord ontvangt jouw relatie van ons een polisaanhangsel met een specificatie van de te verrekenen premie plus de bijbehorende factuur.

Meer informatie

Wil je meer informatie over naverrekeningen?

Voor inkomensverzekeringen:
Neem dan contact op met Serviceteam Inkomen via inkomen.naverrekeningen@nedasco.nl of 033 – 46 70 840.

Voor schadeverzekeringen:
Neem dan contact op met Serviceteam Zakelijk via naverrekeningen.bedrijven@nedasco.nl of 033 – 46 70 820.