Help! Mijn rijbewijs is verlopen, wat nu?

26-08-2019

Ongetwijfeld heb je het in het in het nieuws al gehoord: het CBR heeft flinke achterstanden in het verlengen van rijbewijzen waarvoor een medische keuring nodig is. Met name senioren zijn hiervan de dupe. Zijn zij onverzekerd?

Wat is de huidige status?

Momenteel zitten zo’n 7000 mensen met een verlopen rijbewijs. Zij zijn onverzekerd als ze met de auto de weg op gaan. De meeste maatschappijen hebben als regel dat je niet mag rijden als je ouder bent dan 75 jaar en je rijbewijs verlopen is. Inmiddels werkt Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan een maatregel waarbij 75-plussers zonder medische geschiedenis maximaal 1 jaar langer met hun rijbewijs mogen doen. Maar deze maatregel is nog niet actief.

Mag jouw klant blijven rijden?

De verzekeringsmaatschappijen zijn op de hoogte van de achterstanden bij het CBR. In sommige gevallen hebben zij daarom hun acceptatiebeleid aangepast. Maar de één stelt zich hierin wat soepeler op dan de ander. Wij hebben voor jou in kaart gebracht wat de verschillende maatschappijen doen als er sprake is van schade bij één van jouw klanten van 75 jaar of ouder, die door de chaos bij het CBR zonder geldig rijbewijs heeft gereden. Heeft jouw klant hier een vraag over? Neem dan contact met ons op. Wij bepalen dan of hij/zij in de auto mag blijven rijden.

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact op met de afdeling Motorrijtuigen via 033 – 46 70 830.