Krijg grip op verzuim met ons inkomendashboard

25-07-2022

Het ziekteverzuim is in het eerste kwartaal van 2022 gestegen tot 6,3 procent, het hoogste percentage dat het CBS ooit heeft gemeten.

Stijgende ziekteverzuimcijfers, grote personeelstekorten; het is een lastige tijd voor werkgevers. Het wordt steeds belangrijker om als inkomensadviseur ziekteverzuimpercentages van een organisatie in de gaten te houden. Ons inkomendashboard kan jou daarbij helpen. In dit artikel nemen we je mee in de mogelijkheden.

Inzicht in verzuimcijfers dankzij het inkomendashboard

Met de huidige data, tools en hulpmiddelen is er veel meer mogelijk voor de inkomensadviseur. Natuurlijk moet het wel iets toevoegen. Dikke rapporten zijn wellicht overdreven. Maar de ondernemer bewust maken en op simpele wijze meenemen in zijn meest waardevolle bezit, zijn personeel, is wél van toegevoegde waarde.

In het inkomendashboard kun je als adviseur een rapport downloaden en doorsturen naar de werkgever die jij adviseert. Dit rapport bevat gegevens over:

  • Aantal ziekmeldingen in een periode;
  • Gemiddelde verzuimduur per periode;
  • Verzuimpercentage per maand en per leeftijdscategorie;
  • Vergelijking van het verzuimpercentage met het gemiddelde verzuimpercentage in de sector (benchmark).

Inkomensseizoen 2023

Het Inkomendashboard is een prachtig instrument om in te zetten tijdens onderhoudsgesprekken, bijvoorbeeld in aanloop naar de verlengingen.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden naar het inkomendashboard? In dit webinar krijg je een kijkje in de mogelijkheden van het dashboard. Als je het dashboard graag live wilt bekijken, kun je hier een demonstratie inplannen.