Ga je dit jaar de Whk-beschikking controleren?

17-11-2020

Binnenkort verstuurt de Belastingdienst de jaarlijkse Whk-beschikking naar Nederlandse werkgevers. Om een te hoge Whk-premie te voorkomen, is het van groot belang om de beschikking door een deskundige te laten controleren.

Wat is een Whk-beschikking?

In het kort is de Werkhervattingskas de pot waaruit de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden betaald voor (ex)werknemers. Als (middelgrote-grote) werkgever betaal je jaarlijks een premiepercentage Werkhervattingskas (Whk) aan de Belastingdienst.

Hoe deze premie is opgebouwd staat op de zogenoemde Whk-beschikking. Hierop staan twee premies, in percentages, vermeld: de WGA-premie en Ziektewet(ZW)-premie. Naast bovengenoemde twee percentages deelt de Belastingdienst je ook het totale bedrag aan ZW- en WGA-uitkeringen mee dat aan oud-medewerkers van jouw onderneming is betaald. Je ontvangt enkel het totaalbedrag, maar een overzicht van welke werknemers dit betreft moet je specifiek bij het UWV opvragen.

Laat je beschikking controleren

De Werkhervattingskas is complexe en ingewikkelde materie. Een foutje in de beschikking is snel gemaakt en dan kun je zomaar te veel betalen aan onterechte premies. Schakel daarom Be Suitable in om fouten te achterhalen en besparingen te realiseren. Dit kan veel geld opleveren!

Bel voor de mogelijkheden en meer informatie met Caroline van Nieuwenhoven via 033 – 33 02 693 of mail naar whk@besuitable.nl. Of neem een kijkje op de website van Be Suitable voor meer informatie over het controleren van je Whk-beschikking.