Zomervakantie 2020: hoe zit het met de reisverzekering?

21-07-2020

De vakantieperiode is weer aangebroken, maar corona is nog niet voorbij. Hierdoor krijgen wij regelmatig de vraag hoe het zit met de dekking op een reisverzekering. De antwoorden op deze vragen kunnen van dag tot dag verschillen. De situatie in de wereld en de reactie hierop van verzekeraars verandert namelijk snel.

Gevolgen voor de reisverzekering

De koers die wij bij dergelijke vragen varen, is de koers van de volmachtgever/verzekeraar. De regels en beperkingen die deze hanteren, hanteren wij ook. Omdat wij reisverzekeringen van verschillende verzekeraars aanbieden, is het lastig om een eenduidig antwoord te geven.

Als je vragen krijgt over de gevolgen van de coronacrisis op de reisverzekering, is het verstandig om het volgende te onthouden:

Actualiteit

Geef bij jouw verzekerde aan dat het antwoord dat jij nu geeft, het antwoord is dat op dit moment geldt. Neem als adviseur de verantwoordelijkheid om de actuele situatie goed in de gaten te houden voor jouw klant. Situaties kunnen immers snel veranderen.

De risicodrager

Het standpunt van de ene risicodrager kan verschillen van het standpunt van de andere. Kijk dus altijd na wie de risicodrager is en wat diens standpunt is.

Sites om in de gaten te houden per verzekeraar

VerzekeraarInformatiebron
AGAhttps://www.allianz-assistance.nl/over-ons/nieuws/
ASR/ De Europeesche1. https://www.europeesche.nl/nieuws/coronavirus-vraag-en-antwoord
2. https://www.asr.nl/blog/deze-zomer-op-vakantie-reisverzekering
Avéro Achmeahttps://www.averoachmea.nl/adviseur/nieuws/het-coronavirus-en-onze-schadeverzekeringen
De Goudsehttps://www.goudse.nl/particulier/mijn-gezin-en-woning/doorlopende-reisverzekering
Nationale Nederlandenhttps://www.nn.nl/Onderweg/Voor-vertrek/Het-coronavirus-en-je-schadeverzekering.htm
Vivat / Reaalhttps://www.reaal.nl/verzekering/reisverzekering/het-coronavirus-en-je-reis-of-annuleringsverzekering/
Zevenwoudenhttps://noorderlinge.nl/noorderlinge-verzekeraars-zeker-elkaar/q-a-coronavirus/
Adviezen en maatregelen Nederlandse overheid1. https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/vragen-en-antwoorden-reisadviezen-coronavirus
2. https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland
3. https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus—veelgestelde-vragen-nederlanders-in-het-buitenland

Vragen?

Krijg je vragen van verzekerden over dit onderwerp? Dan kun je deze uiteraard bij ons kwijt. Wij bekijken daarbij het actuele standpunt van de verzekeraar. Wij zijn te bereiken via 033 – 46 70 890.