Besteed het uit aan Nedasco

25-03-2022

Een verzekeraar of serviceprovider is verplicht assurantiebelasting af te dragen over de verzekeringspremie van schadeverzekeringen. Als jij provisie ontvangt, hoef jij hier geen assurantiebelasting over te betalen.

Factureer jij jouw klanten in de vorm van een serviceabonnement? Dan ben jij mogelijk wél verplicht hier een deel van af te dragen. Het kan een ingewikkelde klus zijn om dit administratief goed te verwerken. Nedasco neemt jou graag deze administratieve last uit handen. Met onze eigen dienst: Serviceabonnement.

Serviceabonnement van Nedasco
Kies je voor deze dienst? Dan loopt het serviceabonnement van jou via Nedasco. Wij brengen de servicekosten rechtstreeks in rekening bij jouw relatie. Daarnaast doen wij gelijk voor jou de afdracht van de assurantiebelasting als jouw serviceabonnement betrekking heeft op belastbare verzekeringen.

Heb jij relaties met belastbare en vrijgestelde verzekeringen in hetzelfde serviceabonnementen? Ook dan kan Nedasco jou ontzorgen. Wij bieden de mogelijkheid om hier een extra Serviceabonnement voor af te sluiten.

Indexeren
Wij kunnen de Serviceabonnementen voor je indexeren met een percentage die jij wenst. Je kan kiezen voor een percentage tussen de 0% en 6% of je kan het Centraal Bureau voor Statistiek prijsindexcijfer voor consumentenprijzen volgen. Deze wordt altijd in januari vastgesteld. Dit percentage verwerken wij automatisch voor jou. Wel zo makkelijk!

Toegang tot het Serviceabonnement
Wil je toegang krijgen tot deze dienst? Dat kan je aanvragen via NSN. Vervolgens kan je de dienst op twee manieren activeren:

 • Via de desbetreffende acceptatieafdeling
 • Via de tools Kies, Vergelijk & Sluit of Bedrijventool

Let op: voor deze dienst brengen wij kosten in rekening. Lees hier meer.

De stappen voor jou als adviseur
Wanneer je kiest voor ons Serviceabonnement betekent dit dus dat wij de servicekosten (inclusief eventuele assurantiebelasting) voor je in rekening brengen bij jouw relatie. Wat vragen we hiervoor van jou:

 • In ons Nedasco ServiceNet (NSN) aangeven wat de hoogte van het bedrag is (dit is vrij in te geven)
 • Welke betaaltermijn wil je dat wij aanhouden? Je kan kiezen tussen:
  • Per maand
  • Per kwartaal
  • Per halfjaar
  • Per jaar
 • Moet het serviceabonnement belast worden met assurantiebelasting of niet? De verantwoordelijkheid om dit goed door te geven, ligt bij jou als adviseur.

Meer informatie?
Heb je vragen over deze of andere diensten? Neem dan contact op met de afdeling Sales via 033 – 46 70 910 of via sales@nedasco.nl. Heb je inhoudelijke vragen over serviceabonnementen? Neem contact op met de afdeling Finance via 033 – 46 70 920 of debiteuren@nedasco.nl