Nieuw: volmacht Cyber Hiscox

10-10-2023

Met trots presenteren wij onze nieuwe cybervolmacht Hiscox! Vanaf vandaag kan je de cyber- en datariskverzekering van Hiscox afsluiten in onze Bedrijventool. Ook voor de beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox krijgen we volmacht.

De dreiging van cyberrisico’s

94% van de Nederlandse bedrijven heeft het afgelopen jaar een poging tot ransomware-aanval meegemaakt, waarvan 76% succesvol was. Het is dus niet de vraag of je geraakt wordt, maar eerder wannéér je geraakt wordt.

Dekking CyberClear by Hiscox

CyberClear by Hiscox is de cyber- en datariskverzekering die de gevolgen dekt van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercrime. Ook als die zijn ontstaan na een menselijke vergissing. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een medewerker onbedoeld een inbreuk veroorzaakt. De dekking voor cyber bestaat uit een standaarddekking, aan te vullen met een tweetal losse bedrijfsschadedekkingen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheid geldt voor 4 beroepsgroepen:

  • Management consultancy
  • Informatie- en communicatietechnologie ondernemingen & professionals
  • PR, marketing, reclame & communicatieondernemingen
  • Specifieke beroepen zoals een docent, tolk, incassobureau of vinoloog

Binnen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het ook mogelijk een cyberdekking af te sluiten.

Voor ondernemingen met een omzet tot:

  • Beroepsaansprakelijkheid voor ondernemingen met een omzet tot € 1.500.000,-.
  • CyberClear by Hiscox voor ondernemingen met een omzet/exploitatie tot € 25.000.000,-.
  • Bestuurdersaansprakelijkheid by Hiscox voor ondernemingen met een omzet tot  € 100.000.000,-.

Mooie aanvulling

Nedasco had nog geen volmacht voor een cyberverzekering. “Wij zijn erg verheugd dat Hiscox ons volmacht verleent. De cybervolmacht is een mooie aanvulling op ons productaanbod! En de verbreding van ons assortiment aansprakelijkheidsverzekeringen leidt tot meer keuzemogelijkheden voor onze intermediairs”, aldus Aris Ruitenbeek, directeur Volmachten & Operations.

Pakketkorting

Er geldt geen pakketkorting in het Optimaal Pakket Zakelijk. Wel geldt er een korting in de volgende situaties:

  • 10% korting op de cyberverzekering bij combinatie tussen beroepsaansprakelijkheid en cyber.
  • 10% korting op de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering als de cyberverzekering loopt bij Hiscox en 5% als deze ergens anders is ondergebracht.

Bedrijventool

De cyberverzekering, de beroeps- en de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn eenvoudig te offreren in onze Bedrijventool.

Schadebehandeling

Hiscox zal de schades behandelen. Graag de melding sturen naar Hiscox Nederland: hiscox.claims@hiscox.nl met brandvaria.schade@nedasco.nl in de cc. Voor Cyberclaims kan er ook 24 uur per dag gebeld worden naar Hiscox via: +31 (0)20 517 0700.

Vragen?

Neem dan contact op met je klantteam.