Maak kennis met… Nico Bouthoorn

21-04-2022

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen medewerkers van Nedasco (en haar dochters) zich aan je voor. Vorige keer heb je kennisgemaakt met Sascha Agterberg, Medewerker Provinciaal. Deze keer is de beurt aan Nico Bouthoorn, Linux System Administrator.

Wie ben ik?

Ik ben Nico Bouthoorn, 63 jaar, en woon met mijn vriendin Renee samen in het mooie Driebruggen. Hier wonen we met veel plezier met onze dieren. We zijn echte dierenvrienden. We hebben een kat, een hond, kippen en schildpadden thuis!

Mijn werkervaring

Voorafgaand aan Nedasco, werkte ik bij verschillende ICT bedrijven. Ik beheerde en installeerde hier Linux systemen met het netwerk. Tijdens deze periode ontstond mijn passie om te werken met Linux OS en opensource software. Ik vind het erg interessant om alles te weten over Linux en alle zaken die hier mee te maken hebben. De laatste twee bedrijven waar ik werkte, waren hostingbedrijven. Dit zijn bedrijven die de ICT infrastructuur, zoals de structuur van computers en netwerken, beheren van hun klanten. Hier miste ik de betrokkenheid met de organisatie waarvoor de ICT gebruikt werd. Om deze reden ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws. Bij Nedasco voel ik me gelukkig veel meer betrokken bij de organisatie en is het werk veel inhoudelijker. Het helpt ook dat Nedasco een leuk bedrijf is om voor te werken.

Mijn rol bij Nedasco

In maart ben ik begonnen bij Nedasco als Linux System Administrator in het ICT-team. Dit houd in dat ik dagelijks bezig ben met het systeembeheer van Linux servers. Deze servers worden gebruikt voor de Nedasco verzekeringssoftware. Een belangrijk onderdeel van Nedasco. De diensten die we leveren worden namelijk verzorgd door deze software. Het is de ‘core’ van Nedasco.

In mijn vrije tijd…

Mijn grootste vrijetijdsbesteding is zweefvliegen. Dit doe ik al meer dan 30 jaar. Het is bijzonder mooi om uren te zweven op een hoogte van honderden kilometers. Het uitzicht is daarnaast prachtig.

Wil je meer over mij weten?

Kijk dan op mijn LinkedIn of mail naar: na.bouthoorn@nedasco.nl.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de werkervaring van Nico? We zoeken nog nieuwe collega’s! Kijk hier voor al onze actuele vacatures.