Maak kennis met… Marcel van Olffen

25-05-2022

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen medewerkers van Nedasco (en dochters) zich aan je voor. Vorige keer heb je kennisgemaakt met Reinoud Wolferink, Sluiter Multibranche Zakelijk. Deze keer is de beurt aan Marcel van Olffen, OperA beheer.

Wie ben ik?

Ik ben Marcel van Olffen, 55 jaar en geboren in Charlois, Rotterdam. Ik woon nu in Roelofarendsveen, bekend van de files bij het A4-Ringvaart-Aquaduct. Ik ben getrouwd met Anita en we hebben een samengesteld gezin van drie kinderen.

Mijn werkervaring

Tot aan Nedasco heb ik voornamelijk gewerkt als ontwikkelaar bij diverse bedrijven. De computertaal Cobol was hierin de rode draad. Ik ben in 1985 begonnen als Cobol mainframe ontwikkelaar bij Lips en Gispen (de sloten en sleutels). Daarna heb ik de overstap gemaakt naar P&O Ferries, waar ik al kennis heb gemaakt met Cobol programmeren op de PC. In 1998 ben ik de detachering in gegaan bij Achilles IT (later EcSoft). Hier heb ik veelal gedetacheerd gezeten bij verzekeringsbedrijven zoals Hooge Huys, a.s.r. en Datagis, voornamelijk analysewerk verricht en geprogrammeerd in de computertaal LINC. Bij mijn laatste klus bij SHB Hoogvliet als LION programmeur vroeg de softwareleverancier ASYSCO of ik niet de migratie business in wilde. Ik heb dat gedaan en heb toen in Zwitserland, Zweden en Zuid-Afrika aan een aantal migratieprojecten gewerkt, waarbij Cobol mainframe systemen werden gemigreerd naar PC systemen. Dit was een mooie tijd, maar ook heel intensief door het vele reizen.

In 2010 heb ik de overstap gemaakt naar ANVA. Daar heb ik elf jaar gewerkt als ontwikkelaar Back-office.

Mijn rol bij Nedasco

Per 1 februari ben ik in dienst getreden bij Nedasco in het OperA Team. Het OperA team staat voor de operationele zaken die worden uitgevoerd binnen Nedasco en BSB. OperA is in feite verantwoordelijk voor het draaiend houden van de output zoals dagverwerking en prolongatie, ANVA, BluePrism, PressConnect etc. Ik zocht een nieuwe uitdaging en heb gemerkt dat die er bij Nedasco is. Het is veelzijdig werk; ik voer operationele werkzaamheden uit, maar ik ben ook veel betrokken bij de inrichting en vragen over het ANVA systeem.

In mijn vrije tijd…

Mijn hobby is zowel actief als passief voetbal. Passief als fan van Feyenoord en Liverpool FC. Actief ben ik coach van EMM’21 onder 23 in Roelofarendsveen, waar ook mijn bonuszoon in speelt.

Andere hobby’s zijn wandelen en rondfietsen op de elektrische fiets. Ik geniet ervan om samen met Anita in de zomer lekker te lopen of rond te rijden in het Groene Hart. Ook maken wij graag stedentrips.

Wil je meer over mij weten?

Kijk dan op mijn LinkedIn of mail naar: m.van.olffen@nedasco.nl.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de werkervaring van Marcel? We zoeken nog nieuwe collega’s! Kijk hier voor al onze actuele vacatures.