Even voorstellen…Jos Dreves

25-01-2018

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen medewerkers van Nedasco zich graag aan u voor. Vorige maand kon u kennismaken met Bianca van der Linden-Snel, senior medewerker schadeverzekering bij Acceptatie Bedrijven. Deze keer is het de beurt aan Jos Dreves, Creditmanager.

Mijn naam is Jos Dreves en ik werk al 16 jaar bij Nedasco. Na mijn studie bedrijfseconomie in Groningen ben ik begonnen op afdeling Finance en tot mijn grote genoegen werk ik daar nog steeds: Finance verveelt nooit! Ik zie het als mijn missie om ons incassotraject zo klantgericht en efficiënt mogelijk in te richten. Misschien heeft u de afgelopen jaren al iets van gemerkt van allerlei vernieuwingen in ons incassotraject.

Mijn werk is gericht op het verbeteren van het betaalgedrag van verzekerden, op klantbehoud en op uw betrokkenheid als tussenpersoon. Vanuit deze drie perspectieven geef ik vorm aan wat ik doe. Door onze veranderingen in het incassotraject staan tegenwoordig premiefacturen minder lang open dan voorheen en worden er minder polissen beëindigd in verband met wanbetaling. Ik ben heel blij dat ik dit samen met mijn collega’s heb kunnen realiseren en ik ben trots op dit resultaat.

Maar de ontwikkelingen op het gebied van debiteurenbeheer staan nooit stil, ook bij Nedasco niet. Ik denk dat het nóg beter kan door onze benadering persoonlijker te maken. Daarbij  is klantsegmentatie een belangrijk instrument. Klantsegmentatie maakt het mogelijk om de frequentie en de manier van communiceren af te stemmen op het betaalgedrag van uw klant.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik functies vervuld in de personeelsvereniging, de ondernemingsraad en het pensioenfonds. Ook vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in mijn vakgebied. Zo begin ik in september aan een opleiding tot Certified Credit Controller (CCC). Dit is een verdiepingsslag in het creditmanagement.

Als ik niet aan het werk ben, kunt u mij tegenkomen op het IJsselmeer of het Markermeer. Samen met mijn vrouw, vijfjarige zoon en driejarige dochter ga ik graag toeren in onze zeilboot. Dat is leuk bij mooi weer, maar ook als het onstuimig is, zetten wij onze zuidwesters op. Als onze kinderen oud genoeg zijn, zouden we graag de Franse kust bezeilen en weer eens de oversteek naar Engeland maken.

Wilt u meer over mij weten? Kijk op mijn LinkedIn-profiel. Heeft u nog een andere vraag? Bel dan gerust op telefoonnummer 033 – 46 70 922.