Even voorstellen… Monique Hoogendoorn

19-02-2021

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen medewerkers van Nedasco zich aan je voor. Vorige keer heb je kennisgemaakt met Lenny Bos, teamleider Inkomen bij Nedasco. Deze keer is het de beurt aan Monique Hoogendoorn, Verzuimcoach bij ArboNext.

Wie ben ik?

Mijn naam is Monique Hoogendoorn en ik ben op 1 februari 2021 gestart als Verzuimcoach bij ArboNext. Als psychosociaal counselor ben ik opgeleid om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden bij (tijdelijke) problemen die zij ondervinden op werk of privé. Dit kan gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld stress, burn-out of rouw. Daarnaast heb ik als operationeel manager in de financiële sector veel ervaring opgedaan met medewerkers die kort en langdurig ziekteverzuim hadden. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan met het spanningsveld tussen ratio en empathie: de wens van de werkgever om snel de re-integratie op te starten en het verhaal van de medewerker. In mijn vorige rol bij een arbodienst als Werkhervattings Specialist bij Robidus /OBRA heb ik deze kennis en ervaring goed kunnen toepassen bij het begeleiden van zieke medewerkers tijdens het re-integratie proces.

Wat is mijn rol bij ArboNext?

Ik ben als verzuimcoach de gesprekspartner voor werknemer en werkgever op het gebied van verzuimbegeleiding binnen het MKB. Bij ArboNext werken we in taakdelegatie, zeg maar als de verlengde arm van de bedrijfsarts. Ik bespreek met de medewerker de medische en sociale situatie en begeleid de medewerker terug naar volledig herstel. Uiteraard is hierbij de privacy van de medewerker gewaarborgd, de medische en persoonlijke situatie blijft vertrouwelijk bij mij en de bedrijfsarts. Wat ik belangrijk vind is om te kijken naar de mogelijkheden, niet zozeer naar de dingen die even niet kunnen.

Als verzuimcoach werk ik samen met de organisatie Be Suitable. Samen ontzorgen we de werkgevers tijdens het re-integratie traject en zorgen zo voor een Poortwachter “proof” proces. Dit maakt mijn rol extra leuk: ik zie mijzelf niet alleen als verzuim begeleider, maar ook als sparringpartner, procesbegeleider en adviseur.

Hoe houd ik mijzelf fit tijdens het thuiswerken?

Ik vind het belangrijk om zowel mentaal als lichamelijk fit te blijven, zeker in deze corona tijd. Out of the box kijken naar wat kan en daar van genieten. Ik hou erg van theater, eerder ging ik bijna wekelijks. Nu zoek ik naar voorstellingen die ik kan streamen, en heerlijk in mijn eigen luie stoel kan bekijken. Wel zo fijn tijdens de sneeuw en gladheid. Door het thuiswerken hoef ik ook niet meer elke ochtend naar het station te lopen. Scheelt tijd, maar na een paar maanden helaas ook kilo’s. Nu wandel ik elke morgen een mooi rondje in Veenendaal voordat ik ga werken – niet gestressed om de trein te halen, maar genietend van de vogels die zingen. Zo wandel ik vaak 3x per dag een rondje. Het geeft mij energie en ontspanning tegelijkertijd. En op de echte Hollandse slechtweer dagen? We hebben de Wii weer van zolder gehaald, en spelen na het werk samen potjes tennis, proberen de behendigheid spelletjes (wat echt een uitdaging is zonder te lachen) en dansen op de vierkante (centi)meter in de keuken.

Wil je meer weten over ArboNext?

ArboNext is een gecertificeerde arbodienst met een praktische aanpak voor het MKB. Wij luisteren, ontzorgen en geven de werkgever de zekerheid die ze verwachten van een arbodienst. Wij helpen met regie op verzuim en grip op de inzetbaarheid van morgen. Bekijk de website voor meer informatie, mail naar info@arbonext.nl of bel met 085 – 10 57 600.

Wil je meer weten over mij?

Kijk dan eens op mijn LinkedIn profiel of mail naar m.hoogendoorn@arbonext.nl.