Even voorstellen…Folko de Raad

24-10-2018

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen medewerkers van Nedasco zich graag aan u voor. Vorige maand kon u kennismaken met Silvia Dalmeijer, Senior Claimbehandelaar bij de afdeling Schade Verkeer. Deze keer is het de beurt aan Folko de Raad, Senior Medewerker Schadeverzekeringen Particulieren op de afdeling Schadeverzekeringen.

In 1987 kreeg ik een vakantiebaan bij Arag Rechtsbijstand en dat beviel zo goed dat ik daarna op de acceptatie- en polisafdeling aan de slag kon. In 1999 maakte ik de overstap naar een klein assurantiekantoor in Soest waar ik mijn assurantiediploma’s heb gehaald en het verzekeringsvak in de breedste zin van het woord heb geleerd. De werkzaamheden waren zeer afwisselend maar dat hoef ik natuurlijk niet uit te leggen aan adviseurs die met Nedasco werken.

Na 19 jaar op het assurantiekantoor was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij Nedasco. Sinds 1 februari 2018 ben ik hier werkzaam als Senior Medewerker Schadeverzekeringen Particulieren op de afdeling Schadeverzekeringen. Ik kan de kennis en ervaring die ik op het assurantiekantoor heb opgedaan, gebruiken om meer vanuit de maatschappijkant de samenwerking met u te versterken. Nedasco wil graag de beste Zakelijke Serviceprovider zijn, maar dat betekent niet dat er bij Particulieren niets hoeft te gebeuren. Verzekeren blijft mensenwerk en daarbij is persoonlijk contact een belangrijke factor voor een goede professionele samenwerking. Ik zit momenteel op de afdeling Motorrijtuigen. We zijn bezig om de particuliere afdeling Brand/varia en motorrijtuigen samen te voegen waardoor we de klant (u dus) nog beter kunnen bedienen. Er zijn op dat vlak genoeg uitdagingen om processen te verbeteren en te optimaliseren. Ik hoop hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren.

Ik ben getrouwd met Willemieke, we hebben 3 kinderen (alle 3 jongens) en we wonen in Soest. De afstand tot Amersfoort is precies goed om dagelijks per fiets af te leggen. Vroeger heb ik veel gesport maar sinds de kinderen er zijn is dit op een lager pitje komen te staan. Ik speelde op hoog niveau korfbal en mocht graag squashen, klimmen en hardlopen. Momenteel probeer ik dat weer een beetje op te pakken. Ik luister graag naar muziek met een voorkeur voor symfonische rock zoals (het oude) Genesis en Pink Floyd. Daarnaast heb ik grote interesse voor de luchtvaart.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan ben ik te bereiken via mail op f.de.raad@nedasco.nl of op telefoonnummer 033 – 46 70 833.