Zonnepanelen: meeverzekeren op de woonhuisverzekering?

26-03-2019

We zien ze steeds vaker op huizen: zonnepanelen. Goed voor het milieu en vooral een mooie manier om energie te besparen en de energiekosten te verlagen. Maar hoe verzekert jouw klant zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zitten, zoals dat in verzekeringstaal heet, ‘aard-en-nagelvast’ aan het huis. Voor alle zaken die vastzitten in of aan het huis en niet zomaar weg te halen zijn, geldt dat ze onder de opstalverzekering vallen. Dus ook zonnepanelen.

Installatie melden
Wil een klant zonnepanelen laten plaatsen en meeverzekeren op de woonhuisverzekering? Dan moet hij dat altijd laten weten aan zijn woonverzekeraar. Ook als zonnepanelen al mee zijn genomen in de voorwaarden van de huidige polis. Afhankelijk van het type verzekering, moet het verzekerde bedrag soms worden aangepast. De zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat de waarde van de woning stijgt.

Wanneer passen jullie de verzekerde som aan?
Bij niet-rekenende producten passen we voortaan altijd de verzekerde som aan. Uitzondering op deze regel is de premier risque dekking. Bij een premier risque dekking beoordeel je als tussenpersoon zelf of de verzekerde som afdoende is. Er moet in elke situatie worden doorgegeven dat er zonnepanelen zijn geplaatst. Bij rekenende producten pas je de verzekerde som zelf aan in Nedasco ServiceNet > Mijn administratie > Mijn portefeuille.

Vragen?
Heb je nog vragen of opmerkingen over het verzekeren van zonnepanelen? Neem dan contact op met de afdeling Brand/varia op telefoonnummer 033-46 70 960 of per e-mail via acc.brandparticulieren@nedasco.nl.