Verhuurd pand verzekeren… kan dat?

16-12-2019

Investeren in een pand om dit vervolgens te verhuren is een goede investering en daarom sinds een aantal jaren sterk in opkomst. Maar een verhuurde woning kent meer risico’s dan een huis waar de eigenaar zelf verblijft. Welke maatschappij is bereid dit risico te verzekeren?

Dat kun je uitvinden door via het Nedasco ServiceNet een vergelijking te maken op basis van verhuur. Zet een vinkje bij de knop ‘Het te verzekeren object wijkt af van onderstaande mogelijkheden’. Je kunt dan de bestemming zetten op ‘Particuliere bewoning en verhuur’. Zo wordt er een vergelijk gemaakt van de maatschappijen die dat risico willen onderbrengen. Je krijgt nu dus alleen maatschappijen te zien die ook het risico bij verhuur willen dekken.

Let op! Bij incidentele verhuur via Airbnb hanteren de maatschappijen altijd een limiet van maximaal 17 weken per jaar. Houd er ook rekening mee dat er voor kamerbewoning door studenten geen mogelijkheden zijn op de particuliere producten.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over het verzekeren van verhuurde panden, dan kun je uiteraard met de afdeling Brand/varia contact opnemen op 033-4670960 of via acc.brandparticulieren@nedasco.nl.