Stijging van het aantal faillissementen

05-04-2024

Het is donderdagochtend. De zon schijnt en het wordt misschien wel 18 graden. Een mooie lentedag is aangebroken en een fijne werkdag ligt in het verschiet. Maar ‘s ochtends lees ik in de Credit Expo dat het aantal faillissementen oploopt. Ik vraag me af: (hoe) beïnvloedt dit Nedasco?

Aantal faillissementen
Vanaf mei 2022 lag het aantal faillissementen altijd hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Over de Nederlandse situatie zegt Johan Geeroms, Director Risk Underwriting Benelux van Allianz Trade: “De toename van het aantal faillissementen is een serieus waarschuwingssignaal. Vorig jaar noemden we de +52% nog een inhaaleffect na corona. Maar daar komt ook dit jaar gewoon nog eens +31% bij. (Credit Expo, 2024). 

Het resultaat voor Nedasco 
Voor Nedasco en BSB Volmachten heb ik uitgezocht hoeveel polissen wij in 2023 hebben stopgezet door het niet (kunnen) betalen van de premie. Het resultaat: 0,001%. Het beëindigen van polissen door het niet betalen van de premie heeft Nedasco dus nauwelijks geraakt. Iets waar ik ontzettend trots op ben 

Hoe realiseren wij dit resultaat? 

Persoonlijk contact
Tijdens ons incassotraject brengen wij zowel de verzekerde als de financieel adviseur meerdere keren op de hoogte van de openstaande facturen.  

  • Zijn zij het ergens niet mee eens? Dan proberen we dat altijd zo snel mogelijk op te lossen.
  • Heeft de klant na een aantal herinneringen nog niks van zich laten horen? Dan bellen wij. Dat is namelijk snel en persoonlijk. Samen maken we dan duidelijke afspraken.
  • We houden het incassotraject dus goed in de gaten en nemen persoonlijk contact op als dat nodig is. Zo zorgen we ervoor dat klanten hun facturen op tijd betalen en geen schulden oplopen. Heeft de klant het financieel moeilijk? Dan heeft hij in ieder geval geen schulden voor de verzekeringen. 

Keuzevrijheid
De klant kiest zelf hoe de factuur betaald wordt. Dit geeft de klant een gevoel van vrijheid, waardoor ze hun facturen sneller zullen betalen. 

 Het volledige incassotraject zie je in onderstaande afbeelding. 

Incasseren is samenwerken
Het goede resultaat is niet alleen te danken aan onze Finance-afdeling. Samen met de financieel adviseurs, onze Serviceteams Acceptatie en Schadeen onze incassopartner Bos Incassoproberen wij onze klanten bij ons te houden. Zo proberen wij ook jouw inkomsten veilig te stellen, nu en in de toekomst.