Even voorstellen… Niels Maes

25-11-2019

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen medewerkers van Nedasco zich aan je voor. Deze keer is het de beurt aan Niels Maes, Specialist zakelijke schadeverzekeringen.

Mijn naam is Niels Maes. Sinds 17 november 2008 ben ik werkzaam bij Nedasco als acceptant zakelijke schadeverzekeringen. Voordat ik bij Nedasco in dienst kwam, had ik geen ervaring op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen. Ik had alleen mijn diploma WFT Schade particulier en zakelijk. Bij Nedasco heb ik in feite alles geleerd op dit vlak. Toen ik bij Nedasco begon bestond de afdeling nog uit 4 personen inclusief mijzelf. Er is sindsdien een hoop veranderd.

Ik ben 47 jaar jong, getrouwd met mijn Marike en heb twee dochters. Iza is 12 jaar en Ava is 8. Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn, en woon sinds 2008 in Deventer. Ik wandel graag met mijn gezin op de Veluwe of in Duitsland en bezoek regelmatig musea. In de zomer pak ik de auto naar de Middellandse Zee. Vroeger aan de Arabische kant, maar sinds de kinderen er zijn veilig in Europa. Mijn interesses zijn erg breed. Ik volg graag de ontwikkelingen op het gebied van politiek, geschiedenis, kunst, wetenschap en techniek. Praat vooral niet met mij over sport, want daar weet ik echt niets vanaf.

Hobby’s heb ik niet echt. Ik slinger wat met halters of ik ren eens een stukje, meestal op aanraden van mijn vrouw. Maar als ik eenmaal bezig ben, is het ook best leuk om te doen. Daarnaast maakte ik in het verleden ook incidenteel een database in Access.

Wat doe ik bij Nedasco?

Als specialist stel ik voor het mkb maatwerkoffertes samen van zakelijke schadeverzekeringen. Dit kan in principe voor elke branche zijn. Wat dit vak afwisselend en boeiend maakt is om in nauwe samenwerking met assurantietussenpersonen, volmachtgevers en mijn collega’s de risico’s in kaart te brengen en deze af te dekken met de juiste verzekeringen. De uitdaging is natuurlijk om mooie risico’s te verzekeren en een scherpe offerte te maken.

Daarnaast controleer ik portefeuilles om te zien of we deze naar onze volmacht kunnen overvoeren. Naast deze hoofdtaken is het meedenken en –werken aan organisatorische verbeteringen om de efficiëntie en kwaliteit van ons werk te verbeteren ook een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wil je meer over mij weten?

Kijk dan op mijn LinkedIn-profiel of bel mij op 033 – 46 70 272.