De mens achter het incassoproces

01-11-2023

We hebben allemaal wel eens een training bijgewoond waarvan je denkt: “Dit gaat echt een verschil maken”. Voor ons, het Serviceteam Betalingen van Nedasco, was dinsdag 16 mei 2023 zo’n dag.

In een wereld waar financiën en betalingen vaak worden gezien als zwart-wit processen, maakten we kennis met de kleurrijke wereld van ‘Sociaal Verantwoord Incasseren’ (SVI). Deze aanpak leert ons om verder te kijken dan cijfers en juist te richten op het menselijke aspect achter elke transactie.

Wat is SVI precies?

Voor wie nog niet bekend is met SVI, het draait allemaal om het behandelen van klanten met respect en begrip. Vooral wanneer ze moeite hebben met betalen. In plaats van een aanpak vanuit dwang, richt SVI zich op dialoog, empathie en gezamenlijk zoeken naar een oplossing.

Meer weten over deze aanpak? Ga dan naar  Keurmerk-svi.nl

Onze reis naar het SVI-Certificaat

De training was intensief, maar ontzettend leerzaam. We leerden over de principes van SVI, deelden ervaringen en brainstormden over hoe we deze nieuwe aanpak in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen.

En ja, we hebben het gehaald! Met trots kunnen we nu melden dat ons team officieel SVI-gecertificeerd is. Dit betekent niet alleen dat we zijn opgeleid in de principes van SVI, maar ook dat we vastbesloten zijn deze actief in de praktijk te brengen!

Wat betekent dit voor jou als adviseur?

Ons streven naar SVI betekent dat we een betere partner voor jou willen zijn. We begrijpen de uitdagingen waar je klanten soms voor staan en willen samenwerken om oplossingen te vinden die menselijk en eerlijk zijn. Zo willen we er uiteraard ook voor zorgen dat onze gezamenlijke klant, klant blijft.

Facturen uit handen van incassobureaus houden?

We bieden bij Nedasco een waardevolle dienst aan die perfect aansluit bij de principes van SVI. We benaderen klanten telefonisch om te voorkomen dat hun facturen naar een incassobureau gaan. Dit initiatief heeft voor ruim 400 adviseurs al het verschil gemaakt – zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn.

Meer weten over deze gratis dienst?

Neem contact op met ons Serviceteam Betalingen via debiteuren@nedasco.nl of bel naar 033-467 0920.