Checklisten voor brandveilig ondernemen

30-05-2018

Heeft u veel zakelijke relaties? Wij raden u aan hen alert te maken op het belang van brandveilig ondernemen. Dit is cruciaal voor de bedrijfscontinuïteit.

Verzekeraars en brandweer slaan met een gezamenlijke visie de handen ineen om ondernemers te wijzen op brandveilig ondernemen en het belang daarvan voor de bedrijfscontinuïteit.

Meer schade dan alleen aan het gebouw

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand en realiseren zich niet dat ongeveer de helft van de bedrijven na zo’n brand binnen twee jaar failliet is. Dat brand en rook gevaarlijk zijn voor werknemers en klanten is helder. En dat een brand grote schade kan toebrengen aan het pand en de inventaris ook. Maar bedrijfseigenaren realiseren zich onvoldoende dat brand ook grote gevolgen kan hebben voor de omgeving en het milieu, denk aan lekkende stoffen, giftige dampen en asbest. Voor die schade kunnen ondernemers aansprakelijk gesteld worden. Het belang van een milieuschadeverzekering wordt hierdoor weer extra onderstreept.

Checklisten

Op Checklist Brand.nl vindt u de checklisten:

Met de checklist(en) kunt u samen met uw relatie een risicoscan uitvoeren. Ook kunnen ondernemers informatie terugvinden over brandoorzaken.

Meer informatie

Lees hier het artikel ‘Brandveiligheid cruciaal voor bedrijfscontinuïteit’.