Nedasco blog

Schade particulier

De toekomst van duurzaam schadeherstel

Het woord ‘duurzaamheid’ is misschien wel een van de meest gehoorde termen van dit moment. Ook in onze branche heeft duurzaamheid steeds meer de aandacht. Dit is met name in de vorm van duurzaam schadeherstel. Het mooie nieuws is dat er zelfs een manifest is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars met samenwerkende partijen. Hun doel? Dat duurzaam schadeherstel eind 2024 de norm moet zijn in de branche.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 5 april 2024 | 3 MIN
Schade zakelijk

Cybercrime is een onderschatte bedreiging voor kleine ondernemingen

Cybercrime is een groeiend probleem dat steeds meer bedrijven treft in ons digitale tijdperk. Hoewel er veel over wordt gezegd, blijft het begrip van de risico's en de noodzaak van preventieve maatregelen bij veel ondernemers achter. In deze blog onderzoeken we waarom cybercrime zo'n serieuze bedreiging vormt. We zoomen vooral in op kleine bedrijven, en hoe kleine ondernemingen zichzelf kunnen beschermen tegen deze steeds evoluerende vorm van criminaliteit.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 4 april 2024 | 3 MIN
Inkomen

De impact van werkgerelateerd verzuim op een bedrijf

Stel je een werkvloer voor waar elke dag bureaus leeg blijven, niet vanwege vakantie of thuis werken, maar door werkgerelateerd verzuim. Deze situatie is niet alleen een hypothese, maar een veelvoorkomend probleem dat we nu in Nederland en wereldwijd ervaren. In deze blog laten we zien hoe jij de invloed van dit verzuim inzichtelijk kunt maken en hoe je samen met je klant de specifieke kosten voor dit soort verzuim kunt berekenen.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 1 maart 2024 | 6 MIN
Schade particulier

Achter het stuur, wanneer wel en wanneer niet?

Je bent net ongelukkig terecht gekomen toen je die enkel verzwikte op de laatste twee treden van de trap en nu zit je in het gips. Gelukkig is het je linker enkel en bestuur je een automaat. Want de kinderen moeten echt door iemand naar school gebracht worden. Maar hoe zit dat nu? Wanneer mag je autorijden met een medische aandoening en wanneer mag het niet? Ontdek wat de regels hiervoor zijn!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 1 maart 2024 | 4 MIN
Schade zakelijk

De gevolgen van een verkeerd verzekerde hoedanigheid

Bij zakelijke verzekeringen is de verzekerde hoedanigheid van de verzekerde belangrijk. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om bij een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) helder te hebben wat de verzekerde doet. De omschrijving hiervan moet op de juiste manier op de polis staan. Waarom? Lees snel verder.

Arno van Norden Manager Schadeverzekeringen 5 februari 2024 | 5 MIN
Inkomen

Alles over naverrekeningen: van A tot Z

Elk jaar zijn we er druk mee: naverrekeningen. Maar hoe werkt naverrekenen eigenlijk? In deze blog leggen we je dit uit en krijg je een kijkje achter de schermen. Lees snel verder.

Michaël Berkers Relatiebeheerder Inkomen 2 februari 2024 | 3 MIN