Betaalachterstand

Geldfit

Zit het momenteel financieel even tegen? Of verwacht je dat dit misschien gaat gebeuren? Er is online veel hulp te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op www.geldfit.nl, aan de hand van een anonieme test wordt er gekeken van welke hulp je gebruik kunt maken. Er is wellicht meer mogelijk dan je denkt en zo sta je er niet alleen voor.

Contact met Nedasco

Je kan altijd contact met ons opnemen. Wij bieden graag een luisterend oor. Je kan ons bereiken op 033 – 46 70 920


Betalingsachterstand op de schadeverzekering

Het kan gebeuren dat je niet genoeg saldo op je rekening hebt staan. Dan lukt het ons niet om de premie te incasseren. Het kan ook gebeuren dat je een keer vergeet de premie over te maken. In beide gevallen is er sprake van een betalingsachterstand. Wij sturen je dan een betalingsherinnering.  

Wat kan je doen bij een betalingsachterstand?  

  • Wil je de openstaande premie direct betalen? Dan kan je dat doen via rekeningnummer: NL98 ABNA 0513 8044 98  t.n.v. Nedasco B.V.  Vermeld daarbij altijd je factuurnummer. Als je een iDEAL betaallink toegestuurd wilt krijgen voor de openstaande premie, dan kun je ons bellen op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur op (033) 467 09 20.
  • Kun je niet meteen betalen en heb je nog geen brief ontvangen van ons incassobureau, Bos incasso? Neem dan even contact met ons op. Dat kan op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur op (033) 467 09 20.  
  • Heb je al een brief van Bos Incasso gekregen? Dan loopt het contact over je betalingsachterstand via hen. Je kunt hen bereiken van 8.00 tot 12.30 en 13:00 tot 17:00 uur op (088) 267 00 00. Zij helpen je dan verder.


Wat gebeurt er als je een betalingsachterstand hebt?

Als er sprake is van een betalingsachterstand en er is niet binnen het termijn van de herinnering betaald, dan ontvangt je een aanmaning. Het gevolg is dat je dan niet verzekerd bent. 

Als een motorrijtuig onverzekerd is, ben je strafbaar

De Dienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoekt regelmatig of alle geregistreerde motorrijtuigen zijn verzekerd. Is jouw motorrijtuig niet verzekerd? Dan krijg je van het RDW een boete van honderden euro’s. Je bent namelijk wettelijk verplicht je motorrijtuig te verzekeren.  

Wanneer stopt de dekking van je verzekering?

Als de premie niet betaalt wordt, stopt de dekking van je verzekering. In de brief staat aangegeven welke datum voor jou van toepassing is. De dekking vervalt dan met terugwerkende kracht. Je kunt dus geen claims indienen vanaf het moment dat de premie bij ons binnen had moeten zijn.  

Er is betaald. Wanneer ben je weer verzekerd?

Je bent weer verzekerd na 24 uur van binnenkomst van de betaling bij ons op de rekening. Dit geldt ook voor je motorrijtuigenverzekering.